Cenowe rozeznanie rynku - świadczenie usług cateringowych

logo                                                                           
                                                                                  ROZEZNANIE CENOWE RYNKU
Gmina Miasta Gdyni z siedzibą przy al. Marszałka Piłsudskiego 52/54, 81-382 Gdynia, posiadająca NIP: 586-23-12-326 reprezentowana przez: Gdyńskie Centrum Zdrowia, z siedzibą w Gdyni, 81-395 Gdynia, przy ul. Władysława IV 43, posiadające Regon 367221863, jako Zamawiający przeprowadza rozeznanie cenowe rynku, celem określenia wartości zamówienia na świadczenie usług cateringowych w ramach projektu „Program wzmocnienia potencjału zawodowego i zdrowotnego pracowników działających na rzecz mieszkańców Gdyni” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020 realizowanego przez Gdyńskie Centrum Zdrowia.
Zakres świadczenia usług obejmuje:
Cześć I
1. Usługę cateringową, realizowaną podczas warsztatu grupowego uczestników projektu (91 osób) w miejscu
wyznaczonym przez Zamawiającego na terenie miasta Gdynia.
2. Zestaw kawowy łącznie (serwis ciągły – spotkanie 3-6 godz.), w którym należy uwzględnić termosy z wrzątkiem
na herbatę, saszetki herbaty (różne smaki, w tym herbaty smakowe), termosy z kawą, wodę mineralną
gazowaną i niegazowaną w stosunku 1/3 do 2/3, soki owocowe 100% (np. pomarańczowy, jabłkowy,
porzeczkowy i grejpfrutowy, 2 rodzaje na zestaw), wyroby cukiernicze z codziennego wypieku (takie jak
ciasteczka, rogaliki, mini drożdżówki itp.), dodatki do kawy i herbaty: cukier, mleko, cytryna:
wymagane ilości w serwisie ciągłym powinny wynosić dla jednej osoby: 2 kawy po 200-220 ml, 2 herbaty po
200-220 ml, 150-200 g wyrobów, 2 butelki wody po 0,5 l każda oraz 0,5 l soku,
3. Zestaw kanapkowy składający się z co najmniej 3 rodzajów kanapek na pieczywie mieszanym (po co najmniej
5 sztuk na osobę, każda od 40 g do 60 g na osobę), a wśród nich np. kanapki z pastą z łososia, serkiem brie,
serem żółtym, salami, pasztetem domowym i żurawiną, jajkiem, mięsem pieczystym, wędlinami, kiełkami.
Zestaw może zawierać propozycje innych przekąsek jak np. tortille, koreczki itp.
4. Maksymalna liczba zestawów przewidzianych dla części I to: 748 zestawów kanapkowych i 748 zestawów
kawowych.
Cześć II
1. Usługę cateringową, realizowana podczas warsztatu grupowego uczestników projektu (23 osoby) w siedzibie
Zamawiającego tj. ul. Władysława IV 43, 81-395 Gdynia.
2. Zestaw kawowy łącznie (serwis ciągły – spotkanie 3-6 godz.), w którym należy uwzględnić termosy z termosy
z wrzątkiem na herbatę, saszetki herbaty (różne smaki, w tym herbaty smakowe), termosy z kawą, wodę
mineralną gazowaną i niegazowaną w stosunku 1/3 do 2/3, soki owocowe 100% (np. pomarańczowy,
jabłkowy, porzeczkowy i grejpfrutowy, 2 rodzaje na zestaw), wyroby cukiernicze z codziennego wypieku (takie
jak ciasteczka, rogaliki, mini drożdżówki itp.), dodatki do kawy i herbaty: cukier, mleko, cytryna:
wymagane ilości w serwisie ciągłym powinny wynosić dla jednej osoby: 2 kawy po 200-220 ml, 2 herbaty po
200-220 ml, 150-200 g wyrobów, 2 butelki wody po 0,5 l każda oraz 0,5 l soku,
3. Zestaw lunchowy dwudaniowy składający się z dania głównego w tym: dania mięsne, rybne lub jarskie z
dodatkiem skrobiowym takim jak: ziemniaki, ryż, kasza lub potrawy mączne oraz z dodatkiem warzywnym (np.
sałaty/surówki, warzywa gotowane na parze lub duszone), wody (0,25 l/os.). Wymagane ilości dla jednej osoby
powinny wynosić: danie główne i dodatek skrobiowy 250-350 g, dodatek warzywny 100-150 g.
4. Maksymalna liczba zestawów przewidzianych dla części I to: 368 zestawów lunchowych i 368 zestawów
kawowych.
Zestawy powinny zawierać potrawy i produkty dla osób o specjalnych potrzebach dietetycznych (bezglutenowe, bez
laktozy, wegetariańskie itp.)
5. Zamawiający informuje, że liczba uczestników warsztatu będzie wynosić 91 osób w części pierwszej oraz w
części drugiej 23 osoby.
6. Zamawiający przewiduje, że spotkanie odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 - 18.00.
7. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o konkretnym terminie realizacji części I oraz II z 5 dniowym
wyprzedzeniem.

Wyklucza się:
a. wyroby podrobowe, wędliny drobno mielone, parówki, wędliny tłuste – z zawartością tłuszczu
powyżej 20%,
b. mięsa tłuste, ze ścięgnami, kośćmi, z widocznym tłuszczem, mięsa odpadkowe,
c. pikantne przyprawy, potrawy bardzo kwaśne lub potrawy zakwaszane octem,
d. pokarmy zawierające silne alergeny (miód, orzechy),
e. tłuszcze takie jak: smalec, słonina, boczek, łój wołowy i barani,
Uwaga! Catering nie może zawierać napojów alkoholowych.

Ponadto obsługa cateringowa będzie obejmować:
a. przywiezienie od ok. 2 stołów bufetowych i/lub ok. 3 stołów koktajlowych wraz
z pokrowcami,
b. przygotowanie stołów zapewnionych przez Zamawiającego oraz stołów zapewnionych przez
Wykonawcę (nakrycie obrusami i ustawienie naczyń),
c. dostarczenie naczyń niezbędnych do realizacji usługi, w tym podgrzewaczy elektrycznych (nie
dopuszcza się stosowania innych podgrzewaczy niż elektryczne), ekspresów ciśnieniowych lub
kapsułkowych do kawy, zastawy ceramicznej, sztućców, szklanki, serwetki papierowe itp.,
d. zapewnienie usługi cateringu wg zestawów wybranych przez Zamawiającego,
e. każdorazowo, bezpośrednio po zakończeniu świadczenia usługi (każdego dnia świadczenia usługi):
zabranie naczyń, obrusów, dodatkowych stołów itp.

Termin realizacji usług - od dnia zawarcia umowy do 31.12.2020 roku.

Postępowanie prowadzone jest w ramach projektu pn „Program wzmocnienia potencjału zawodowego i zdrowotnego pracowników działających na rzecz mieszkańców Gdyni” dofinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014 – 2020.

Informacje ogólne.
1. Kierując się zasadą ponoszenia wydatków w sposób celowy, oszczędny, przejrzysty, racjonalny i efektywny, z zachowaniem zasad  uzyskiwania najlepszych efektów z danych nakładów Zamawiający kieruje niniejsze zapytanie w ramach rozeznania cenowego rynku, w celu oszacowania wartości zamówienia na zakup usług jak wyżej.
2. Niniejsze rozeznanie ma na celu przeprowadzenie szacowania wartości zamówienia. Przedstawione rozeznanie nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu cywilnego oraz nie jest ogłoszeniem o zamówieniu w rozumieniu ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2019 r., poz. 1843) jak również nie kształtuje zobowiązania Zamawiającego do przyjęcia którejkolwiek z ofert cenowych.

Oczekiwany termin oraz sposób przekazania wartości zamówienia.
Zamawiający oczekuje przekazania określenia wartości zamówienia do dnia 18.08.2020 roku do godz. 15:00 na adres
e-mail: sekretariat@gcz.gdynia.pl

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający: Urząd Miasta Gdyni
Odpowiedzialny za treść: Anna Melki
Wprowadził informację: Aleksandra Kuklińska
Ostatnio zmodyfikował: Aleksandra Łaskarzewska
Data wytworzenia informacji: 11.08.2020
Data udostępnienia informacji: 11.08.2020
Ostatnia aktualizacja: 11.08.2020
Data aktualizacji Czynność Osoba
11.08.2020 14:03 Dodanie informacji Aleksandra Łaskarzewska