Elektroniczna Skrzynka Podawcza
Elektroniczna Skrzynka PodawczaElektroniczna Skrzynka Podawcza jest systemem służącym do przesyłania dokumentów i formularzy elektronicznych do szkoły.
Adres naszej skrzynki ESP na ePuap-ie: /ZSSOGdynia/SkrytkaESP
W celu skorzystania z Elektronicznej Skrzynki Podawczej dostępnej na platformie ePUAP, niezbędne jest spełnienie następujących warunków:
· założenie indywidualnego (darmowego) konta
· posiadanie profilu zaufanego lub certyfikatu kwalifikowanego (w razie potrzeby podpisania przesłanego pisma).
Załatwienie spraw następuje poprzez formularz ogólny złożenia pisma do Zespołu Sportowych Szkół Ogólnokształcących w Gdyni.
Pozostałe instrukcje dotyczące obsługi platformy ePUAP w zakresie: zakładania konta, wysłania dokumentów, podpisywania itp. znajdują się w dziale Pomoc serwisu ePUAP.
Strona główna elektronicznej Platformy Usług Administracji Publicznej znajduje się pod adresem: http://epuap.gov.pl
WAŻNE! Przed wysłaniem wniosku przez platformę ePUAP prosimy zapoznać się z wymaganiami dla dokumentów elektronicznych dostarczanych do Zespołu Sportowych Szkół Ogólnokształcących w Gdyni.
Wymagania załączanych dokumentów:
1. Dokumenty elektroniczne muszą być podpisane ważnym, kwalifikowanym podpisem cyfrowym lub profilem zaufanym ePUAP.
2. Zgodnie z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 14 września 2011 roku w sprawie sporządzania pism w formie dokumentów elektronicznych, doręczania dokumentów elektronicznych oraz udostępniania formularzy, wzorów i kopii dokumentów elektronicznych (Dz.U. 2011 nr 206 poz. 1216) akceptowalne formaty załączników to:
- DOC, DOCX, RTF, ODT,
- XML, XLS, XLSX, ODS,
- CSV,
- TXT,
- GIF, TIF, BMP, JPG, PNG, SVG,
- PDF,
- ZIP, RAR, TAR, GZ.
4. Dokumenty lub nośniki zawierające oprogramowanie złośliwe będą automatycznie odrzucane i nie zostaną rozpatrzone.
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający: | Urząd Miasta Gdyni |
Odpowiedzialny za treść: | Marek Prusak |
Wprowadził informację: | Katarzyna Sobczyńska |
Data wytworzenia informacji: | 10.03.2021 |
Data udostępnienia informacji: | 10.03.2021 |